İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu “Ülken İçin Üret” Paneline Katıldı 28 Kasım 2022

Anadolu İzlenimleri Dergisi ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi iş birliği ile 28 Kasım 2022 tarihinde “Ülken İçin Üret” paneli düzenlendi.

Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Necdet Ünüvar, FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar,  Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Kalkan, Sincan Kombina Müdürümüz Abdulkadir Bayar, Tarım ve Orman Bakanlığı Bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda akademisyen, çiftçi ve öğrenci katıldı.

Panelin açılış töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil bakanlık olarak sözleşmeli üretim modellerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda politikalar geliştirdiklerini söyledi. Dr. Pakdil konuşmasında, “Bakanlık olarak Sen Yeter ki Üret diyoruz, bu programın adı ise Ülken için üret! Doğru yoldayız. Bu programa başta emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Tarıma Değer Katanlar ödül töreni gerçekleştirildi ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirildi.

ESK 0373

 

Açılış töreninin ardından, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombinasının açtığı standı ziyaret etti. Et ve Balık Kurumu markalı ürünlerin tanıtıldığı stantta, Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil’e Sincan Kombina Müdürü Abdülkadir Bayar, Sincan Et İşleme Merkezindeki AR-GE çalışmaları ve üretime başlanacak yeni konserve ürünleri hakkında bilgi verdi.

ESK 0435

Üç ayrı oturum halinde düzenlenen ve konu uzmanlarınca sektörel konuların değerlendirildiği panelde, tarımsal üretimin artırılması, ulusal gıda güvencesinin sağlanması ile birlikte Türk Tarımının uluslararası arenada belirleyici güç olması adına çözüm önerileri ele alındı.