İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Genel Müdürümüz Adana ve Gaziantep İllerini Ziyaret Etti 04 Kasım 2022

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Adana ve Gaziantep illerinde çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu. Sektör temsilcileri ile bir araya gelen Genel Müdür Kayhan, düzenlediği sektör değerlendirme toplantısında bölge üreticilerine Et ve Süt Kurumunun uygulamaya koyduğu Sözleşmeli Besicilik Projesini anlattı, sektöre sunacağı katkıları değerlendirdi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, beraberinde Adana Kombina Müdürü Önder Alptekin ile gerçekleştirdiği Gaziantep ziyaretleri kapsamında ilk olarak Vali Davut Gül’ü ziyaret etti. Gaziantep Valisi Gül ile hayvancılık sektörü ve bölgede sürdürülen çalışmalar ile ilgili konuların istişare edildiği ziyarette Sözleşmeli Besicilik Projesi’nin getireceği yenilikler değerlendirildi.

aeb77fd2 2a3d 4d9f 9e47 18c8b9769f12

Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan,  İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan'ı da ziyaret etti. Gaziantep’te gerçekleştirilen toplantıya Et ve Süt Kurumu Adana Kombina Müdürü Önder Alptekin ve Bakanlığımıza bağlı kurum amirleri ve sektör temsilcileri katıldı. Gaziantep bölge üreticileri ve besicilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Sözleşmeli Besicilik Projesi'ni ele alan Genel Müdür Kayhan, tedarik zincirini güçlendirmek amacı ile Sözleşmeli Besicilik Projesi'ni hazırladıklarını ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 6 Eylül 2022'de yayımlanarak yürürlüğe giren projenin sektör paydaşları için örnek bir üretim modeli olacağını anlattı.

Toplantıda üreticilerin sorularını yanıtlayan ESK Genel Müdürü Kayhan, dünyada cereyan eden pandemi ekonomisinin gıda konusunda ülkelerin kendi kendine yeterliliğini zorunlu kıldığını hatırlatarak, son dönemde sektörde izlenen politikalarla hayvansal üretimde kısa sürede temel yaklaşımlar getirildiğini, üreticilerin üretim maliyetleri ve üretici fiyatlarının arz ve talep durumunu ve enflasyonla mücadele programını dikkate alarak üretici refahı odaklı politikaları sürdüreceklerini vurguladı. Üreticilere Sözleşmeli Besicilik Projesi'ni anlatan ESK Genel Müdürü Kayhan, “Sözleşmeli Besicilik uygulamasının önemli özelliği verimliliği teşvik ediyor olmasıdır. Bu kapsamda sözleşme imzaladığımız besicilerimize kilogram başına verimlilik teşvik primi vereceğiz. Birim hayvandan en yüksek miktarda et üretimi amaçlıyoruz. Böylelikle en yüksek karkası alan en yüksek primi de almış olacak. 350 ve üzeri her kilogram için 5 TL verimlilik primi verilecek. ESK tarafından alım garantisi verilen üreticilerimiz, cayma hakkına da sahip olacaklar. Kurumla imzaladığı besicilik sözleşmesinden herhangi bir hak kaybı yaşamadan tek taraflı çekilebilecek. Kırmızı et piyasasının arz talep durumuna göre, üreticilere erken ya da geç kesim primleri verilebilecek. Kurumumuz tarafından yürütülen proje, özellikleri ile canlı stok yönetimine ve hayvancılığın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak. Sözleşmeli Besicilik Projesinin ülkemize ve tüm sektör paydaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

72070900 9ed9 4e79 b77d fdba8c33949b

Adana Kombina Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan, Kombina Müdürü Önder Alptekin'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

WhatsApp Image 2022 11 04 at 15.14.22 (2)