İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Yozgat Tanıtım Günleri Etkinliğinde 28 Ekim 2022

Et ve Süt Kurumu, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Yozgat Tanıtım Günleri Etkinliğine katıldı. 27 Ekim Perşembe günü açılış töreni gerçekleştirilen etkinliğe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, Daire Başkanları İbrahim Çetin, Fatih Kılıç, Hukuk Müşaviri Osman Bilgili, Sincan Kombina Müdürü Abdulkadir Bayar, Yozgat Et Kombinası Müdürü Harun Pehluvan, Yozgat Süt İşletme Müdürü Akif Başol, kurum çalışanları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

27 - 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Yozgat tanıtım günleri Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştiriliyor

Etkinliğin açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 81 il ve 85 milyon vatandaş için aşkla, şevkle, azimle gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Oktay, 20 yıldır Yozgat'tan Manisa'ya, Ardahan'dan Samsun'a Türkiye'nin güçlü bir altyapı dönüşümü ve kalkınma sağlandığını belirterek, "Türkiye Yüzyılı"nın kıyısında, bu altyapının üzerine inşa edilecek geleceği şekillendirdiklerini ve bunu sorunların, aksaklıkların bilincinde, çözüm önerilerini de hesaba katarak yaptıklarını anlattı.

Yozgat Tanıtım Günleri programının, Yozgat'ın zengin mutfağıyla tüm ziyaretçilerin damak zevkine, özgün türküleriyle de kalplere hitap edeceğine inandığını söyleyen Oktay, tüm Ankaralıları, Ankara Millet Bahçesi'ne, Yozgat'ın havasını solumaya davet etti.

Konuşmanın ardından, ESK standını ziyaret eden heyete, Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombina Müdürlüğü ve Süt İşletme Müdürlüğü tesislerinde üretilen et ve süt ürünleri ikram edildi.

Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Et ve Süt Kurumunun Yozgat’ta faaliyet gösteren tesisleri hakkında bilgi verdi. Yozgat'ın önemli bir hayvancılık potansiyeli olduğunu hatırlatan Genel Müdürümüz, Et ve Süt Kurumu Yozgat tesislerinde üretilen et ve süt ürünlerinin tüketicilerden yoğun ilgi gördüğünü ve Türkiye'nin dört bir yanında satışa sunulduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, beraberindekilerle birlikte Yozgat'ın doğal, yöresel ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği stantları gezdi. Oktay ve Bozdağ, memleketleri Yozgat'ın yöresel yemeklerinin tanıtıldığı stantlarda testi kebabı, hedik, kavurga, arabaşı, kaz pilavı ve nohut kavurmanın hazırlanışına yardım etti ve buradaki yiyeceklerin tadına baktı.