İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan Çorum ve Amasya'da Üreticilerle Buluştu 17 Ağustos 2022

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çorum ve Amasya illerini ziyaret etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü ve sektör temsilcileri ile bir araya gelen Genel Müdür Kayhan, sektörel değerlendirme toplantısına katılarak üreticilerle görüş alışverişinde bulundu.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti. Ziyarete İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan katıldı. Ziyarette sektörel çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Sektörel ziyaretler kapsamında Amasya'da üreticilerle buluşan Genel Müdür Kayhan, Yozgat Kombina Müdürü Harun Pehluvan, Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Esem Kodaman, Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu ve çok sayıda üreticinin katılımı ile sektörel değerlendirme toplantısı düzenledi.

Amasya ilinin hayvancılık faaliyetleri ve ESK'nın bölgede yürüttüğü çalışmaların ele alındığı toplantıda, ESK Genel Müdürü Kayhan Bakanlık ve Kurumumuz faaliyetlerini anlattı, Amasya Suluova'da faaliyet gösteren üreticilerle et ve süt sektörü üzerine sohbet etti.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Et ve Süt Kurumu olarak arz ve talebi dengede tutmak ve  fiyat istikrarını korumak için tüketiciye indirimli et ulaştırmak amacı ile çalışma başlattıklarını,  tüketici fiyatlarında indirim yaparken üretici fiyatlarında da alım fiyatlarını artırdıklarını hatırlatarak hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyucu tedbirlerini ESK olarak sürdüreceklerini söyledi.

Besicilerin ve süt üreticilerinin pazar ihtiyacının karşılanmasında ESK’nın önemli bir rol üstlendiğini belirten ESK Genel Müdürü Kayhan, sözleşmeli besicilik projesinin faaliyete geçmesi ile birlikte, üreticinin refah payını artıracaklarını, sürdürülebilir hayvancılık için devlet olarak üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Genel Müdür Kayhan, toplantının ardından Suluova'da faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ederek işletme sahipleri ile görüştü. Suluova'da faaliyet gösteren Biyogaz Enerji ve Gübre tesisinde incelemelerde bulundu.

amasya3