İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumundan Tüketiciye Ramazan'da İndirimli Et 08 Nisan 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Et ve Süt Kurumu TKK Mağazaları aracılığı ile uygun fiyata eti Ramazan boyunca daha geniş tüketici kitlesine ulaştıracak.

Mağazalarında günlük satış miktarı 8 ton olan eti 15 tona çıkaran Et ve Süt Kurumu Ramazan boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında fiyatla kıyma ve kuşbaşını daha yaygın tüketici kitlesine ulaştıracak.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birlik Marketlerle Et ve Süt Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında Tarım Kredi Marketlerin bugün itibariyle 150 satış noktasına kıyma ve kuşbaşı Et ve Süt Kurum tarafından market ortalamalarının yüzde 15-20 altında fiyatlarla satılmak üzere tedarik ediliyor. 

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kıyma ve kuşbaşını  uygun fiyatlarla tüketicilerimize  ESK mağazaları ve Tarım Kredi Marketler aracılığı ile Ramazan boyunca ulaştırıyor olacağız. Ülkemizin et arzında tedarik zincirini korumakla görevli regülasyon kuruluşu olarak, çiftçi memnuniyetini ve tüketici memnuniyetini aynı anda gözetmekle görevliyiz. ESK’nın et üretiminde tedarik stratejisinin öncelikle Türk çiftçisinden, yerli besiciden canlı hayvan almak sureti ile olacaktır.” dedi.