İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Genel Müdür Yardımcımız Trabzon'da Temaslarda Bulundu 13 Şubat 2022

Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür yardımcısı Dr. Cemal Çalık, faaliyete hazırlanan Trabzon Kombinası çalışmaları ile ilgili çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu. Beraberinde Teknik İşler Daire Başkanı Ramazan Palıt, İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Daire Başkanı Nevzat Serdar ve Trabzon Et Kombinası Müdür V. Serkan Kumaş ile birlikte 10-11 Şubat 2022 tarihlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile görüşmeler gerçekleştirildi.

TRABZON MİLLETVEKİLİ SALİH CORA KOMBİNAMIZI ZİYARET ETTİ

Trabzon Milletvekili Salih Cora, 2022 yılında hizmete alınması planlanan Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinasını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 12 Şubat 2022 tarihinde ESK Yönetim Kurulu Üyesi  ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık eşliğinde tesislerde incelemelerde bulunan Milletvekili Cora, Kombinanın Karadeniz bölgesi için önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

45 milyon lira değerindeki Trabzon Et Kombinasının bölgede tek olduğunu hatırlatan Milletvekili Cora, “Tesisimiz kesimhane, soğuk hava depoları, et işleme alanları, laboratuvar, atık su arıtma tesisi, idari bina ve sosyal tesisleri ile hijyen şartlarını sağlayan modern bir tesis oldu. Günlük 250-300 adet büyük ve küçük baş hayvanın kesimine uygun olarak inşa edildi. Sadece Trabzon’un değil, bölgenin et ve kesim yeri ihtiyacına tamamıyla çözüm olacak çok büyük bir tesis, adeta bir fabrika inşa ettik. Şehrimize çok büyük ekonomik katkı sağlayacak, değer kazandıracak.” dedi.

Milletvekili Cora, son olarak “Akçaabat Et Kombina Merkezimin yapımında en büyük desteği veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Et ve Süt Kurumu Genel Müdürümüz Osman Uzun'a teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

2f508bca 0db1 42d9 bd64 b81b13f2d4f8