İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerimiz Uygulamalı Eğitim Programında Buluştu 12 Ocak 2022

Et ve Süt Kurumu Kombinalarımızda görev yapan Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerimiz “Kurumumuz Mamullerinin Üretim Prosesi, Kritik Kontrol Noktaları ve Uygulama Eğitimi” programına katıldı.

AR-GE Şube Müdürlüğünün Araştırma-Geliştirme ünitesinde şarküteri ürünleri (sucuk, salam, sosis çeşitleri) geliştirme ve yeni ürün oluşturma çalışmaları,  AR-GE, Erzurum ve Sincan Et Kombina Müdürlükleri teknik personeli ile oluşturulan çalışma grubuyla 12 Ocak 2022 tarihinde başladı.

Bilim çatısı altında, kombinalar arası bilgi paylaşımı "Ortak Akıl Projeleri" prensibiyle deneme üretimleri, üretimlere ait kimyasal ve duyusal analizleri gerçekleştiriliyor. Dana ve tavuk sucuk çeşitleri, salam çeşitleri, sosis çeşitleri ile ilgili AR-GE çalışmalarına paralel olarak; Erzurum, Sincan, Yozgat, Adana ve Sakarya Kombina Müdürlüğü veteriner hekimleri, gıda mühendisleri ve şarküteri ustalarına hem teorik hem de uygulama eğitimi veriliyor. 

AR-GE çalışmaları ve eğitimler yıl boyunca devam edecek.