İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Çukurova Üniversitesi Rektöründen Kombinamıza Ziyaret 31 Aralık 2021

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Et ve Süt Kurumu Adana Kombinamızda uygulama derslerine katılan Ceyhan Veteriner Fakültesi öğrencilerini ziyaret etti.

Kombina tesislerimizde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Tuncel’e, Adana Kombina Müdürü Önder Alptekin ve Kombina Müdür Yardımcıları, Ceyhan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Doç. Dr. Hatice Yazgan eşlik etti.

 Ziyarette, Kombina Müdürümüz Önder Alptekin’den Prof. Dr. Tuncel'e kurum faaliyetlerini anlattı. 

Ceyhan Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Yazgan, her hafta ayrıntılı olarak büyükbaş kesim ve parçalama süreçlerini öğrencilere yerinde gösterdiklerini ifade etti. Et ve Süt Kurumunun Adana'daki tek ve önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tuncel de Çukurova Üniversitesi ve Et ve Süt Kurumu Kombinası ile koordineli bir biçimde çalıştıklarını ve Kuruma öğrencilere verdikleri destekten dolayı şükranlarını sunduklarını söyledi.

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi 4. sınıf öğrencileri belirli dönemlerde, intörn öğrencileri ise eğitim öğretim yılı güz dönemi boyunca haftada bir gün, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı uygulamalı eğitimlerini Et ve Süt Kurumu Adana Kombinamızda gerçekleştiriyor.