İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Yozgat Kombinası 11. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarında 31 Ağustos 2021

Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı,  26-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında Kapalı Fuar alanında  düzenlendi. Fuarda yurdun farklı bölgelerinden gelen ve tarıma dayalı ürünlerin yer aldığı 112 marka stant açtı. Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Yozgat Valisi Ziya Polat’ın gerçekleştirdiği açılışa Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombina Müdürlüğü de stant açarak katılım sağladı. Katılımcılar, açılışı yapılan fuarı gezerek firma temsilcilerinden bilgi aldı.

Fuarda Et ve Süt Kurumu Yozgat Et Kombinası ürünlerini tanıttı ve ziyaretçilerine Yozgat kavurması ikram etti.
Kendine has lezzeti ve kalitesiyle tanınan kavurma, ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtılıyor. Et ve Süt Kurumu tarafından 2012 yılından itibaren Yozgat Kombina tesislerinde üretilen ve tüm yurtta satışa sunulan kavurma tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de Et ve Süt Kurumu'nun Yozgat'taki kombinasında süt ünitesinin yeni yılın başında açılacağını söyledi. Ünitenin günlük 110 ton süt işleyeceğini belirten Başer, "Süt ünitesi de Yozgat'ın tarım ve hayvancılığına artı bir değer katacak. Artık üretici kardeşlerimiz hemen yanı başındaki devlet kurumuna sütlerini satabilecek." diye konuştu.