İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı Diyarbakır'da Gerçekleştirildi 28 Mart 2021

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon toplantısı 25-27 Mart tarihleri arasında Diyarbakır Kombina Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya,  ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Daire Başkanları, Kombina Müdürleri ve ilgili birimler katıldı.

 Toplantıda genel değerlendirmenin yanı sıra Ramazan ayına yönelik hazırlıklar ile ilgili birimlerin faaliyetleri ele alındı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, koordinasyon toplantısı vesilesi ile ESK olarak kadim şehir Diyarbakır'da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 

Diyarbakır Kombinasının köklü bir geçmişi ve bölge ekonomisi için önemli yatırım değeri taşıdığını belirten Genel Müdür Uzun, Diyarbakır Kombinasının yeniden inşası ile ilgili süreci takip ettiklerini kaydetti. ESK Genel Müdürü Uzun, konuşmasında hayvancılık ve et sektöründe 1952 yılından bugüne hizmet eden  Et ve Süt Kurumunun, Ülkemizin çeşitli illerinde hizmet veren kombinaları ve yeni yatırımları ile sektörde öncülük etme görevini sürdüreceğini, bu kapsamda Yozgat Süt Tesisi ve Trabzon Kombinasını yakın zamanda hizmete açarak ülke ekonomisine kazandıracaklarını vurguladı. 

Pandemi dönemi boyunca  tüketicilerin et ihtiyacının karşılanmasında aksaklık yaşanmadığını hatırlatan ESK Genel Müdürü Osman Uzun, 2020 yılında yaklaşık atmış bin ton et ve et  ürününü tüketiciye uygun fiyata ulaştırdıklarını anlattı. Türkiye’nin dört bir yanında üreticilere kesim hizmeti sunarken diğer taraftan üretime devam ettiklerini vurgulayan Genel Müdür Uzun, “Et ve Süt Kurumu olarak tüketicilerimizin, sağlıklı, güvenli, kaliteli ürünlere çok uygun fiyata ulaşabilmesi için, kombinalarımızda kırmızı et, beyaz et ve şarküteri ile raf ömrü uzun ürünler üretiyoruz. Ürün çeşitlerimizi artırmaya yönelik tüketici odaklı AR-GE çalışmalarımız sürüyor. Daha fazla tüketicimize ulaşmak amacı ile satış noktalarımıza Tarım Kredi Birlik ve AOÇ mağazalarını da dahil ettik.  Bu kapsamda 2020 yılında yaklaşık 60 bin ton eti tüketicilerimize sunduk. Hem üreticimize hem tüketicimizi koruyan politikalarımızı 2021 yılında da sürdürüyoruz.” dedi.

Toplantıda ayrıca, hizmette 38 yılın ardından emekliliğini dolduran İnsan Kaynakları Daire Başkanı Halil Yıldız’a Genel Müdür Osman Uzun tarafından plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.  Başkan Yıldız’a,  Et ve Süt Kurumuna verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden Genel Müdür Osman Uzun emeklilik hayatında da sağlık ve mutluluk dileklerinde bulundu.

DİYARBAKIR KOMBİNASINA ZİYARET

ESK Genel Müdürü Osman Uzun, toplantının ardından Diyarbakır Kombinasını ziyaret etti. Kombina Müdürü Hamdullah Güven, Kombina Müdür Yardımcıları ve kurum çalışanları tarafından karşılanan Genel Müdür Uzun, çalışanlarla sohbet etti.

1

 diyarbakır esk