İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Genel Müdürümüz Kırıkkale, Yozgat, Sivas’ta Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu 08 Mart 2021

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve ESK Yozgat, Sivas Kombinalarını ziyaret etti.

kırıkkale il müdürü

Genel Müdürümüz Kırıkkale, Yozgat, Sivas programları kapsamında, ilk olarak Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz'ı ziyaret ederek, ESK'nın Kırıkkale ve ilçelerindeki çalışmaları ve bölgenin hayvancılık faaliyetleri ile ilgili istişarelerde bulundu.

Daha sonra, Et ve Süt Kurumu Yozgat Süt İşleme Tesisini incelemek üzere Yozgat'a giden ESK Genel Müdürü Uzun,  Yozgat Valisi Ziya Polat'ı makamında ziyaret etti.

yozgat valisi ziyaret

 Yozgat Kombina Müdürlüğünü Ziyaret eden Genel Müdürümüz,  Kombina Müdürü Alpaslan Kılıç’tan 2021 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanan Süt İşleme Tesisi hakkında bilgi aldı.

3

Yaklaşık 25 milyon TL yatırım bütçesine sahip tesisin faaliyete geçtiğinde bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade eden ESK Genel Müdürü Uzun,  tesisin bölgedeki süt üreticileri ve istihdam açısından büyük bir katma değer oluşturduğunu kaydetti.

Yozgat Süt İşleme tesisinin montaj çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Genel Müdür Uzun, kurulacak süt tesisinde çiğ sütün işlenerek peynir çeşitleri ve tereyağı  gibi ürün çeşitleri üretileceğini Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaştırılacağını anlattı.

6Yozgat Kombinasının ardından Sivas Kombinasını da ziyaret eden Genel Müdürümüz, Sivas Kombina Müdürü Zekeriya Güler’den çalışmaları hakkında bilgi aldı ve burada kurum çalışanları ile sohbet etti.

Genel Müdürümüze Kombina faaliyetleri hakkında brifing verildi.

sivas brifingi

ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Sivas programı kapsamında, beraberinde Kombina Müdürü Zekeriya Güler ve Özel Kalem Müdürü Serdar Uslu ile birlikte Sivas Valisi Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti.

SİVAS VALİSİ ZİYARET

Genel Müdürümüz ayrıca, Sivas Et ve Süt Kurumu satış mağazasını denetledi.

38645e59 48b0 4d07 9abc 0fa7ed716e23