İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Koordinasyon Toplantısında 2020 Yılı Faaliyetleri Değerlendirildi 27 Kasım 2020

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı Kombina Müdürlerinin online katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Müdürlük toplantı salonunda düzenlenen Koordinasyon Toplantısına ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık ve birim amirleri katıldı.

ESK Kombina müdürlerinin kombinalarının çalışmaları ile ilgili bilgi verdiği toplantıda birimlerin 2021 yılı faaliyet planlamaları değerlendirildi.

Kurumun alım ve üretim stratejilerinin ele alındığı toplantıda bir konuşma yapan ESK Genel Müdürü Osman Uzun, ülkemizde ve dünyada yaşanan Koronavirüs salgınına rağmen, alınan tedbirler sayesinde piyasanın kırmızı et ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Üreticiyi korumak ve hayvancılığın sürdürülebilirliğini sağlamak için besicilerden hayvan alım fiyatlarını sık sık güncellediklerini dile getiren ESK Genel Müdürü Uzun, Et ve Süt Kurumunun son dört yılda besicilere yaklaşık 4,5 milyar lira ödeme yaptığını belirtti.

Genel Müdür Uzun “Kurumumuz besicilerimize pazar ve alım garantisi sunarak üretimi desteklemektedir. ESK 2017-2020 yıllarında yurt içi piyasadan toplam 450.982 büyükbaş ve 8.979 küçükbaş hayvan alımı gerçekleştirmiş, bu süreçte besicilerimize yaklaşık 4.5 milyar TL ödeme yapmıştır. Hem üreticimizi hem tüketicimizi korumaya yönelik politikalarımızı 2021 yılında da sürdüreceğiz. Kombinalarımızın çalışma programlarını, 2021 yılı üretim ve stok planlamalarını da bu anlayışla tamamlayacağız.” dedi.