İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Türk Kızılay, Vekaletle Kurban Organizasyonunu Et ve Süt Kurumu İş Birliğinde Yapıyor 17 Temmuz 2020

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Et ve Süt Kurumu Alım ve Üretim Daire Başkanı İbrahim Sarıtosun, 'Bereketi Yıl Boyu Sürsün' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombinası'nda vekaletle kesilen kurbanların konserve haline getirildiği tesisi basın mensuplarına tanıttı.

Bu yıl Kurban Bayramında Türk Kızılay ile iş birliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden Et ve Süt Kurumu Alım ve Üretim Daire Başkanı İbrahim Sarıtosun, Et ve Süt Kurumunun veteriner hekimlerince Tarım Bakanlığının sevk izni verdiği hayvanların önce sağlıklı canlı muayenelerinin yapıldığını, daha sonra kombinalarda kesimlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Kesimlerin ardından Türk Kızılayın programı dahilinde kıymalık ve kuşbaşılık olarak konserve halinde yaklaşık 4 milyon kişiye dağıtım yapılacağını dile getiren Sarıtosun, vatandaşların bağışlarıyla bu sayının daha da artabileceğini, Et ve Süt Kurumunun Bayram boyunca Kurban Kampanyası ile ilgili tüm çalışmaları titizlikle sürdüreceklerini kaydetti.

Kurban organizasyonuyla ilgili bilgi veren Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yardımlarıyla bu sene bütün kurbanlıkları yerli besicilerden temin ettiklerini söyledi. Kınık, "Satın almalar yapıldı, hazırlıklar gerçekleştirildi ve vekaletle kurban kesim organizasyonumuz için yaklaşık 2 haftamız var. Kızılay'ın modeli biraz farklı, biraz özgün. Özellikle Kurban Bayramı sürecinde kesilen etlerin canlı bir şekilde dağıtımını yapmıyoruz. Kurban payları bollaştığı için insanlarımız kırmızı eti tüketebildikleri için daha çok Kurban Bayramı sonrasında konserve haline getirilmiş olan kavurma ve kıymalarımızı ihtiyaç sahiplerine 81 ilde şubelerimiz aracılığıyla dağıtıyoruz. Bu işlem Et ve Süt Kurumumuzun hijyenik tesislerinde proseslerle gerçekleştiriliyor" dedi. 

- "Yaklaşık 4 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz"

Bu sene Türk Kızılayın yaklaşık 4 milyon insana ulaşmayı hedeflediğini dile getiren Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde özellikle de açlığın, kıtlığın, kuraklığın, savaşın vurmuş olduğu Yemen, Suriye gibi coğrafyalarda, 16 ülkede bu kesim gerçekleştirilecek. Bu sene koronavirüs sebebiyle tedarik zincirinde geçen senelerdeki gibi esnek davranamıyoruz. Dolayısıyla son dakika gelecek fazla kurban vekaletlerini yönetemeyebiliriz." dedi.