Et ve Süt Kurumunda Korona Virüs Tedbirleri 18 Mart 2020
Et ve Süt Kurumu tüm dünyada görülen Korona virüs tehdidine karşı aldığı tedbirleri sıklaştırıyor. Sektörünün öncü Kuruluşu Et ve Süt Kurumu, Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, müşterilerini ve çalışanlarını koruyucu her türlü önlemi uyguluyor.
Şubat ayından itibaren İl Sağlık Müdürlükleri ekiplerince verilen COVİD-19 farkındalık eğitimleri ile çalışanların bilgilendirildiği Et ve Süt Kurumunda, tüm çalışma ortamları sık sık dezenfekte ediliyor, ofis ve bürolar ilaçlanıyor, personelin düzenli olarak dezenfektanlar, temizlik malzemeleri kullanarak koruyucu tedbirler alması sağlanıyor.
Et ve Süt Kurumu kombinalarında, kesimhaneler, idari binalar, lojmanlar, servisler ve tüm üretim tesisleri Koronavirüse karşı belli aralıklarla ilaçlanıyor.
ESK, Genel Müdürlük hizmet binası ve Türkiye’nin dört bir yanındaki tesislerinde, et ve et ürünleri üretimi ve satışı ile ilgili alanlarda hijyen kuralları ve iş sağlığı ve güvenliğine yönelik titizlikle uyguladığı tüm koruyucu tedbirlerini daha da artırdı.
Kurumun tüm satış mağazaları günlük olarak ilaçlanarak Korona virüse karşı dezenfekte ediliyor.
Müşterilerin rahatlıkla kullanabilmesi için mağaza girişlerine el dezenfektanları yerleştirildi. Alışveriş için gelen müşterilerin ateşlerinin de ölçüldüğü ESK mağazalarında vatandaşın birbiriyle yakın temasta bulunmadan sosyal izolasyon kurallarına uygun şekilde alışveriş yapabilmesi sağlanıyor.